Hogyan tanuljak meg verselemzéseket? Van valami hasznos módszeretek?
Figyelt kérdés
Idáig puskákból megoldottam az esszéírást, de nem vagyok rá büszke. Egyszerűen nem tudom átélni azt amit a költő így a verselemzés nem megy. Kérlek segítsetek! Fogalmam sincs mi lesz velem majd az érettségin.2014. nov. 11. 22:26
1/1 anonim válasza:
Verselemzés mindig mókás feladat volt, ezidáig még soha senki nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy költő gondolatai hasonlóak voltak, mint amit az elemzők bele magyaráznak a műbe :-)
Freudi álomfejtés irodalmi változata a verselemzés, a lényeg, hogy beszélj valamiről, s ha abban a legapróbb logika is megvan, nem lehet azt megcáfolni (persze a fellengzős tanároknak megadatik a lehetőség, hogy elvárja, az ő gondolatait mondja a tanuló is, no, de ki bizonyítja, hogy azok a gondolatok helytállóak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!