Irodalom házidolgozatomban kérnék segítséget, hogy milyen a romantikus társadalom képe Victor Hugo: A nyomorultak című művében?
Romantika? Romantikus társadalom kép, el sem tudom képzelni, mi, és hol van ott romantika, hacsak nem a fiatal szerelmesekre gondolok.Sajna nem tudok tanácsot adni, de itt van egy link, ebben ír valamiféle grotex romantikáról.
És itt van a wikipedia, sok szöveg, kevés a romantikus társadalomra utaló. Romantika helyett inkább segítőkész társadalomról beszélnék , szerény véleményem szerint.
Szia, kedves Kérdező!
Én meg főleg nem tudom, hogy a tanár hogyan gondolja,
hogy bármikor is létezett, létezni fog egy romantikus társadalom.
A társadalmi lét az nem heppy, nem csupa vigalom, szerelem.
A társadalom lehet, egymásra figyelő, egymás segítő, dolgos nép, nemzet, akik a mindennapi munkájukat elvégezve este nyugodt lelkiismerettel hajthatják álomra a fejüket. Várva az elkövetkezendő napok teendőinek megoldását. Természetesen benne van az összejövetelek felhőtlen boldogsága is, de ettől még nem lesz romantikus egyetlen társadalom sem.
Victor Hugo-nak rengeteg könyvét, versét is olvastam, én semelyik írásában sem fedeztem fel olyan ábrándot "romantikus társadalom kép"
Kemény munkák, örök harcok a békéért, napi küzdelmek a megélhetésért, némi szerelemmel átszőve.
Az egy más téma hogy a gazdagok hogyan herdálták el a népek, a nemzetek által megtermelt javakat.
Ez a mai társadalmakra is érvényes, SAJNOS.
Nem tudom aktuális-e még a kérdésed.
Már meg kellett csinálnod a dogát, vagy még van időd.?
Helyedbe én ismét kiírnám a kérdést Juliannának címezve.
Ő nagyon művelt nő. Ö biztosan megfelelő választ fog adni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!