TÖRTÉNELEM Kinek a nevéhez fűződik?
Bama-szigetek elérése
Franciaország vezetője a harminc éves háborúban
Wasa(XII. Károly, Nagy Péter, vagy IV. Henrik?)
Rurik(XII. Károly, Nagy Péter, vagy IV. Henrik?)
Google a barátod... Ha tényeket kell csak megkeresned, akkor erõsen ajánlom a használatát.
Erõs a gyanúm, hogy nem a Bama-szigetekre vagy kíváncsi, hanem a Bahamákra, akkor pedig a válasz Kolombusz Kristóf (1492. VIII. 12.). Bama szigeteket ugyanis nem találtam, pedig rákerestem angolul, németül, és magyarul is.
Franciaország királya 1643-ig XIII. Lajos volt, fõminisztere pedig Richelieu bíboros, aki 1642-ben halt meg. A következõ király XIV. Lajos volt, de a háború alatt még túl fiatal volt, ezért a nevében régens kormányzott, Ausztriai Anna, az édesanyja. Anna legfõbb tanácsadója Mazarin bíboros volt.
XII. Károly svéd király, Észak Üstököse a Wasa ház tagja volt.
Rurik pedig egyik sem volt a felsoroltak közül, Nagy Péter a Romanov-ház -, az angol IV. Henrik Lancaster, a francia IV. Henrik (Navarrai Henrik) pedig Bourbon.
Na most, jönne jól a javító funkció.
XII. Károly nem a Wasa-házba tartozott, legalábbis az angol Wikipédia szerint.
Mea culpa, nem néztem utána, mielõtt beírtam. Szóval a wikipédia szerint Károly a Wittelsbach-ház pfalzi-zweibrückeni ház tagja volt. (Azért volt benne Wasa-vér, az apai-nagyapja édesanyja IX. Károly lánya volt, és II. Gusztáv Adolf testvére.)
Hú, késõn írtam, remélem még elolvasod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!