Kérlek szépen titeket valaki segítene nekem?
Figyelt kérdés
0,5 mol kénsavnak mennyi a tömege ? Nagyon sürgős lenne ! Elore is koszi2014. okt. 5. 11:53
1/5 anonim válasza:
A kénsav képlete Hˇ2(SOˇ4). Ez azt jelenti, hogy hidrogénből 2 db, kénből 1 db és oxigénből 4 db kapcsolódik egymáshoz. Tehát megnézed a periódusos rendszerben az egyes elemek tömegét, megszorzod annyival ahány darab van belőle(előbb leírtam), majd a végén elosztod kettővel, mivel a feladatban fél mol van.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :) !!
2014. okt. 5. 12:30
3/5 A kérdező kommentje:
Még 1 kérdésem lenne ! Ha megszoroztam annyival amennyi van belole , akkor utanna ossze kell azt adni , es ugy osztani 2vel ?
2014. okt. 5. 13:14
5/5 A kérdező kommentje:
Tehat akkor : 2x1+1x32,07+4x16 / osztva 2vel = 49,035 g/mol
2014. okt. 5. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!