Ha a csend beszélni tudna (? )
Figyelt kérdés
Azt kaptuk magyarból házinak hogy értelmezzük ezt: Ha a csend beszélni tudna
Tudna ebben valaki segíteni nekem?
2014. szept. 27. 14:17
2/5 anonim válasza:
A csend lehet Kinos-amikor nem tudod mit kell mondani-pl.ha meghal egy baratod közeli hozzatartozoja.Lehet siri csend-amikor pl.összetöröd a szüleid üvegasztalat,es napokig inkabb nem is szolalsz meg.Lehet vihar elötti-pl.mikor a feleseg megunja a ferje viselkedeset,es mar nem szol,csak összepakol,elköltözik,es a ferj egyszercsak kapja a valasi papirokat.Iyesmire gondoltal?
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de olyan értelemben gondoltam hogy ez az idézet/szólás mit jelent, mit takar?
2014. szept. 27. 14:53
4/5 anonim válasza:
#1-es vok, ez a kijelentés önmagában egy hülyeség, ha az alábbi kijelentést veszem példának: "Itt még a falnak is füle van", mert itt ugye mások által kibeszélt titkokat kell óvatosan megvitatni, nehogy más is megtudja. Itt ez jól hangzana, hogy vajon"Ezek a falak miket tudnának mesélni..." értem itt például a Fehérház ovális szobáját, az elnöki irodát, hisz ott tényleg ki tudja az évszázadok alatt milyen titkokat meséltek el.
De az, hogy a csend? A csendben senki nem beszél, ezért az a neve, hogy csend.
A másik alternatívákra pedig a #2-es válaszadó már kitért.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) #1 jót nevettem az első válaszodon :D és igen, ez egy hülye szólás. :D
2014. szept. 27. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!