Present Simple kérdések írása, sajnos nem megy. Help?
20 db present simple kérdést kéne írnom angolból, de sehogy se jön össze... Hogy hívnak, hány éves vagy, mi a kedvenc színed... ezeken túl kéne még jó pár kérdés.
Előre is köszönöm. :)
Te sokkal rendesebb vagy, mint én. :)
Én is összeszámoltam az egyszerű jelenes kérdéseket... aztán végül nem tettem szóvá, mert a kérdező felvezetéséven csak olyan kérdés volt, amelyik pont nem present simple kérdés. :)))
A present simple-t általában a napirendnél tanítják, és tucatjával adják magukat a kérdések:
- When do you get up? (vagy What time do you get up? - tanárja és tankönyve válogatja)
- When do you have your breakfast?
- What do you do in the mornings?
- When do you go to school?
- What time does your first lesson start?... stb.
aztán a személyes kérdések:
- Do you collect anything?
- What do you collect?
- Do you play any musical instruments?
- Do you play football/basketball/golf/akármi?
- Do you play the piano/the guitar/the drums/akármi?
és még milliónyi akad egy-egy tankönyvben. De a fenti kérdés (Hogy hínak, hány éves vagy...) nem erre a típusra utal.
Kedves 10! Ez nem felkentség kérdése. Ha present simple tanítunk, akkor a létigét nem keverjük bele, aztat külön tanítjuk. A létigével kérdezhetünk, present simple-ben viszont segédige kell a kérdezéshez.
He is clever. - Is he clever.
He learns a lot. - Does he learn a lot?
A gyerekeket így is eléggé megkavarja a do/does, meg hogy az "s" rag hirtelen E/3-at jelöl, mikor eddig többesszámozott vele, kicsit sem hiányzik nekik még egy "is" is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!