Fizika, hogy is van ez? (szabadesés, magasság, stb. )

Figyelt kérdés

Fizika házit nem nagyon értem, remélem tud valaki segíteni.

Szóval a feladat:

Felvonó egyenletesen, v=3m/s sebességgel ereszkedik lefelé. Amikor a felvonó mellénk ér, kavicsot ejtünk el mellette, s ez a felvonóval egyidejűleg ér a talajra.

Mekkora sebességgel ért le a kavics? Milyen magasan volt a felvonó a kavics elejtésének pillanatában?

2010. jan. 20. 17:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Keresd meg a képletet, hogy a nulla kezdősebességgel, g gyorsulással (szabadesés) elejtett test t idő múlva mennyi utat tesz meg. Azt is fel tudod írni, hogy a lift t idő alatt mennyi utat tesz meg, csak ő egyenletes sebességgel. Ha egyszerre érnek le, akkor az út és az idő is egyenlő egymással, tehát a liftre és a kavicsra ugyanazt a t-t és s-et használhatod, de a sebesség és a gyorsulás más. Most már van egyenleted, amit megoldhatsz.
2010. jan. 20. 18:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát hülye vagyok én ehhez, de megpróbálok valamit összehozni.
2010. jan. 20. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!