Ennek a feladatnak 27 a megoldása?
Figyelt kérdés
Hányféleképpen tudod kiolvasni a versenyző szót?
V E R S E N
E R S E N Y
R S E N Y Z
S E N Y Z Ő
Létszi írjátok le röviden, hogy hogyan lehet gyorsan megoldani.
Én megpróbáltam megrajzolni az összes lehetőséget így lett 27, de tudom hogy valahogy röviden ki lehet számolni csak nem jut az eszembe.
Segítségeteket előre is köszi :)
2014. szept. 18. 22:08
12/14 chtt válasza:
Óóó! (Ne mán, akkora szám nincs is:))) Akkor igaza volt az egyesnek: _közel_ nem 27. Létezik, hogy 252-féleképpen lehet kiolvasni a szót abból a kicsiny négyzetecskéből???
13/14 anonim válasza:
nem jól csináltad, mert nem csak egy oszlopot hagytál le, hanem egy + sort hozzá is tettél.
1 1 1 1 1 1
1 2 3 4 5 6
1 3 6 10 15 21
1 4 10 20 35 56
14/14 chtt válasza:
OK, feladom. Az ég tudja, miért néztem négyzetnek (ami azt jelenti, hogy két sort tettem hozzá). Végül is értem a dolgot (azt hiszem:), csak figyelmesebbnek kell lennem... sokkal figyelmesebbnek.
Köszönöm a türelmet és a segítséget! :*
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!