Le tudnátok nekem ezt fordítani?
ha nincs túl sok időtök jó úgy is, hogy a bekezdések tartalmát leírnátok röviden, de a legjobb az a teljes lenne
[url= [link]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]
Biztos vagyok benne, hogy a globális megértést jól szolgálná egy világnyelv, ami egyúttal megoldaná a kommunikáció problémáját is. Több erőfeszítés is történt egy világnyelv létrehozására. Azt hiszem, a legismertebb ilyen próbálkozás az Eszperantó. Az igazat megvallva, ez sohasem működött ténylegesen, mivel kevés ember sajátította el, s egyetlen országban sem vált hivatalos nyelvvé. Ennek oka szerintem az, hogy ez nem egy létező nyelv volt, hanem mesterségesen alakították ki.
Véleményem szerint egy élő nyelvet kellene hivatalos világnyelvvé tenni. Ahogy láthatjuk, az angol kezdi kitölteni a hivatalos világnyelv hiánya miatti űrt. Ez a nyelve az Internetnek, s az ENSZ-nek és az EU-nak is egyik hivatalos nyelve.
Szeretnék rámutatni egy világnyelv előnyeire. Mindenekelőtt az emberek könnyebben szót értenének egymással. Emellett sokkal könnyebb lenne a költözés és munkavállalás bárhol a világban. A kereskedelem is hatékonyabb lehetne, ha az emberek ugyanazt a nyelvet beszélnék. Az tény, hogy a fordítás időt rabló tevékenység, meglehetősen drága, olykor a fordítás során fontos információk is elvesznek.
Szeretném világossá tenni, hogy nem az egyetlen nyelv híve vagyok. A véleményem az, hogy kellene egy hivatalos világnyelv. Hiszem azt, hogy az egyetemes nyelv és az összes többi egymás mellett is létezhet. Így nem kellene feladnod a nemzeti identitásodat. Meggyőződésem, hogy egy jól működő politikai és gazdasági egység egyszerűen képtelen megfelelően működni egy soknyelvű környezetben. Nézzük például az Európai Uniót. A 27 tagállamban 23 hivatalos nyelvet beszélnek, dokumentumok tömkelege keletkezik, amelyek fordításra várnak. Ezenfelül nem is olyan egyszerű fordítót találni, példának okáért, aki a litván és a máltai nyelvet is beszéli.
Az EU gyakorlata az, hogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!