Hogy vannak angolul?
-Kenyér helyett lehet zsemle
-A halászlé nem annyira zsíros
-Nem sokszor
-Akik
-Meg tudom javíttatni
-2-3 havonta
-Szinte mindig vonattal utazunk
-Főleg azok választják akik...
-Kezdek fáradt lenni
-Meg kell lenni 18-nak
-Ezt magyarul se tudom
-Szerencsésnek érzem magam
Miért kell a to: How to make energy drink
Instead of bread can be bun.
The "halaszle" (fishsoup) is not so greasy.
Not often./Not many times.
Who
I can repair it.
Every 2-3 months.
We take the train almost every time.
It is chosen mainly by those who...
I getting tired.
It must be 18./There must be 18.
I do not even know it in Hungarian.
I feel lucky./I consider myself lucky.
A "getting tired"-ről lefelejtetted az igét.
I'm getting tired
Az első nem fura? Mintha hiányozna valami.
It can be bun instead of bread. (instead of bread it can be bun)
Most látom, a végén még elbújt egy kérdés.
Amennyire én tudom, a who/what/when/where/how+to+infinitive a függő beszédben fordul elő, így szerkezet.
pl. I don't know how to make energy drink.
vagy Tell me what to do.
vagy I can't decide where to go this summer.
Tudtommal normál kérdésben nem fordulhat így elő.
Címként lehet önállóan is egy ilyen to-s, lásd to be or not to be, vagy How to be a Brit. Ez tulajdonképpen a felszólító mód kérdésben.
A zsemlésről: ne szó szerint fordítsunk, hanem a gondolatot. Vagyis: Instead of bread you can use rolls, too. Méghozzá többes számban, mert egyes számban kellene egy névelő is.
Meg kell lenni 18-nak: szerintem ember életkorára gondol, nem 18 adag nyúlpörköltre. Tehát you must be 18. A you általános alany.
Igaz, a címről mint lehetőségről megfeledkeztem. Ez a kisebbik baj, de hogy a manóba maradhatott le a névelő a zsemle elől. És a másik nagy igazság az előző hozzászólásban: szövegkörnyezetből kiragadva... a zsemle szép példa, 'iszen lehet bevásárlólistán (you can buy buns) vagy kaja mellé, akár receptben (és akkor "use") stb. ... és az a 18. Eszembe sem jutott az életkor, hisz a "meg kell lenni 18-nak" még magyarul sem igazán helyes...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!