A kenyér héja ellentétben a belsejével szép barnáspiros ízű és édes, miért?
Figyelt kérdés
kémia 10. osztály2014. aug. 31. 22:06
1/3 anonim válasza:
Mert a pék cukros vízzel spriccelte tele a külsejét, hogy még inkább visszajárjanak az édes íze miatt. CH
2/3 anonim válasza:
Amelyik pék cukros vizet spriccel a kenyérre, karóra való. A kenyér héja a Maillard-reakció következtében válik aranybarnává. Az aminosavak és a liszt természetes cukortartalma reagálnak, így létrehozva a héjat, ami tulajdonképpen egy, a nagyon magas hőtől karamellizálódott réteg, ezért édeskés.
3/3 anonim válasza:
Én soha semennyi cukrot nem teszek a kenyérbe, mégis gyönyörűre sül a héja....... (a közhiedelemmel szemben ugyanis nem kell cukor az élesztőhöz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!