Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy tanuljam meg a töri...

Hogy tanuljam meg a töri anyagot, ha nagyon nem érdekel az egész tantárgy?

Figyelt kérdés

Most megyek 8.-ba, és úgy döntöttem, megpróbálok még jobban tanulni, hogy kitűnő legyek. Csak egy a baj... nagyon nem érdekel a történelem, ezért nagyon nehezen tudom megjegyezni.. SŐT! Nem is tudom hogy kell hatékonyan tanulni. Eddig 4-es, 5-ös voltam, de most valahogy egyre rosszabb vagyok tanulás szempontjából. Emellett a kémiát se nagyon értem. Most vagy én vagyok a hülye, vagy komolyan ennyire értelmetlen vagyok.

13/L

U.i.: Nem vagyok kis p**** mielőtt valaki trollkodni kezdene. Egy igen komoly gimnáziumba járok, csak most valahogy nem tudok úgy koncentrálni, vagy nem tudom....

2014. aug. 25. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Miért akarsz kitűnő lenni?
2014. aug. 25. 23:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb ember azért nem szereti a történelmet, mert rosszul és hézagosan tanítják, így nem lehet látni a valóságot. Lehet, hogy ez furcsa lesz, de azt javaslom, mélyülj el jobban a tananyagban, hogy többet láss, így megérted és logikusabbá válik az egész. Suliban én is utáltam a törit, mást se láttam benne, csak az évszámokat és a háborút, de sose értettem emg, ki támadott meg ki és miért. Aztán "idősebb" koromban (15 évesen) elkezdtem történelmi regényeket olvasni, és bár a suliban továbbra is sz4r volt a töri, tök érdekes volt részleteket megtudni, sőt, néha külön rákeresni a neten egy-két dologra. Egy törikönyvben sosem fogsz élvezetre lelni, mert rohadtul hézagos, ugrál az időben, és nem törekszik rá, hogy átadja a lényeget, de ha megpróbálod elképzelni, ha belegondolsz, milyen lehetett akkor, talán meg is szereted.

Én nagyon megszerettem a törit, és sokszor eszembe jut, milyen jó lenne Töri vagy Egyiptológia szakra járni, ahol a "régi" dolgokról tanulhatnék. Aki képben van a történelemben, az buta ember nem lehet, ezt jegyezd meg, talán ösztönözne a tanulásban.

Nézz filmeket is, az is jó, és tekintsd önszorgalomnak, tudásvágynak, nem pedig dolgozatokra való tanulásnak. Én semmit nem tudok már, amit a suliban tanítottak, de azt a tudást, amit élvezetből szedtem magamra, nem felejtem el, még ha nem is nagyon használom.

Például világháborús film is sok van, a Könyvtolvaj például tök jól átadja, milyen volt az akkori német közemberek élete. Ilyen szemszögből ritkább történeteket hallani.

L23

2014. aug. 26. 00:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocs, javítanék: a töritankönyv csak arra törekszik, hogy átadja a lényeget, ezért túl tömény és nehezen átlátható.
2014. aug. 26. 00:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is utáltam a törit; engem is akkor tudott lekötni, ha egy kisebb szeletéről részletesebben olvastam. Wikipédia cikkek, dokumentumfilmek tudtak lekötni. Könnyebben a fejedben marad az anyag, ha apró részleteket, érdekességeket, fényképeket tudsz kötni egy-egy eseményhez.
2014. aug. 26. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!