Most megyek 7. -be és itt a nyár. Szívesen megismerkednék addig a fizikával. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy pár mondatban elmondjátok mégis miről fog szólni az egész?
Eléggé tartok a tantárgytól. Főleg azok alapján amiket a családom/ismerőseim meséltek róla. Nekem az most teljesen új. Kiváncsi vagyok. Érdekelek az ilyesmik. A neten is nézegettem ezzel kapcsolatos dolgokat és szeretném ha ti is elmondanátok. Miről szól? Szerettétek/szeretitek-e a tantárgyat? Ha szeretitek, mit szerettek benne? Mi volt az a benyomásotok a legelején?
UI: Elnézést a helyesírásom miatt. Azzal sajnos akadnak gondjaim. És előre köszönöm azoknak akik szánnak egy kis időt a kérdésemre/kérdéseimre.
Szia! Az írásod hangvétele teljesen mintha az enyém lett volna pár évvel ezelőtt! Én is ugyanígy álltam a fizikához, el sem tudtam képzelni, hogy én, az egyszerű kislány milyen bonyolult dolgokat fog tanulni! Az igazat megvallva féltem is tőle! Aztán amikor beindult a suli, jött ugye a fizika, és láss csodát, az egyik kedvenc lett! Persze ez tanárfüggő is, szerencsére egy olyan tanárnőt kaptam, aki mindent kísérletekkel és humorral mutatott be!
Az első feleletem a halmazállapotokból volt, ötös lett!:)
Tanulni fogtok az energiáról, erőkről, különböző törvényekről, amik a világ működését befolyásolják!
Tizenegyedikre a szeretetem megkopott, akkor már kicsit szárazabb volt, de akkor sem volt lehetetlen megtanulni!
Sok sikert! :)
19L
Hetedikben konkrétan hőtan és mechnika lesz, és azon belül is arra van kihegyezve a tankönyv, hogy jó néhány alapfogalmat megismerjetek, valamint hogy a fogalmakból fizikai mennyiségek vezethetők be, amiket lehet mérni, és hogy azok között egyenletekkel szokás kapcsolatot teremteni. Ezek a modellalkotás alapjai, először még csak eléggé emberközeli témakörökben, ami elsőre akár unalmas is lehet, de a helyes módszertan ad alapot majd arra, hogy más jelenségköröket is le lehessen írni a további tanévekben.
Aztán hogy ebből ténylegesen mit fog tudni átadni a leendő tanárod, az egy nagy zsákbamacska.
Pocsék tanárral a tantárgy is pocsék lesz.
(Tapasztalat)
By.: Egy 8.-os lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!