Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mik ezek a Szigeti veszedelemm...

Mik ezek a Szigeti veszedelemmel kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés

Ezeket kaptam vizsgára,és nem tudtam egyenlőre megfejteni(legalábbis mindet nem)

Miért mondja Jézus,hogy 'kegyelmet' kap tőle Zrínyi?

- Martyromságot fogsz pogántúl szenvedni..."

-Mi az invokáció(ezt tudom)és kihez szól(ezt nem)?

'Musa!te,ki nem rothadó zöld laurusbul Viseld koszorudat, sem gyönge ágbúl"

- Mit kér Zrínyi az invokációban?

"Adj pennámnak erőt,úgy írhassak mint volt"

-Miért támad a török Magyarországra?

"De leginkább magyarokat eszben vett, Nem járnak az úton, kit Fia rendelte."

2014. aug. 13. 15:08
 1/3 A kérdező kommentje:
Aki(k) segítenek,azoknak nagy köszönet. Már csak ezek a kérdések maradtak hátra,de sajnos ebből kevés amit tudok.
2014. aug. 13. 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenre tudok így fejből, hirtelen válaszolni, de amit tudok, segítek :)

invokáció: a görög eposzokkal ellentétben itt nem a múzsához szól, hanem Szűz Máriához (kereszténység, ugyebár). és úgy tudom, azt "kéri", hogy hitelesen írhassa meg a történetet

a török pedig isten "büntetése", amiért a magyarok nem a helyes, keresztény úton haladnak.

hirtelen ennyivel tudtam hozzászólni, remélem tudsz használni valamit a válaszomból :)

2014. aug. 13. 16:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A kérdések alatt az idézet maga a válasz. Csak hogy érthetőbb legyen mai nyelvre lefordítva:

1, a mártírhalált akkoriban Isten kegyelmének tekintették, Zrínyi ezt, ennek a lehetőségét kapta meg.

2, Musa te - tehát a költő a múzsáját szólítja, hozzá szól az invokáció

3. Azt kéri, hogy a dolgokat, a sztorit úgy tudja leírni ahogy megtörtént

4. A törököt Isten büntetésének tekintették amiért a magyarok elhagyták Isten/Krisztus útját, nem úgy éltek ahogy ő parancsolta. Ez a gondolkodásmód Zrínyi idejében elég gyakori volt.

2014. aug. 13. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!