Döntsd el az állításokról, hogy igazak, vagy hamisak! Az igazakat hagyd meg eredeti formájukban, hamisakat egyetlen szó vagy kifejezés megváltoztatásával, elvételével vagy beszúrásával tedd igazzá!?
a:A tiszta levegő kémiailag tiszta anyag:
b:A veszélyességi piktogramok közül a láng a könnyen gyulladó anyagra hívja fel a figyelmet.
c:A fizikai tulajdonságok közé tartozik a halmazállapot,sűrűség,szín,szag,keménység és éghetőség.
d:A gáz lecsapódása közben a rendszer hőmérséklete csökken.
e:A jód melegítésekor lila gőzök jelennek meg,a megolvadás után gáz halmazállapotúvá válik,azaz szublimál.
f:A fizikai változás új anyag keletkezésével jár.
g:Az endoterm kémiai változások közé tartozik a jég olvadása.
h:A magnéziumszalag égése exoterm halmazállapot-változás.
i:A szén-dioxid a must erjedésekor keletkezik,és a pince magas részit tölti ki nagy sűrűsége miatt.
Nem tudom, de én csak az f-et találtam hamisnak:S
Nem keletkezik új anyag, csak átalakul. /Ez nem biztos, csak szerintem/
a. hamis, mert a kémiailag tiszta anyagok egykomponensűek...a levegő meg keverék...
b. a piktogramokat nem tudom:D, de gondolom igaz
c. sztem igaz
d. igaz
e. benne van, h szublimál...akkor nem olvad meg...tehát szilárdból lesz gáz
f. a kémiai változás jár új anyag keletkezésével
g. igaz
h. igaz
i. ha nagy a sűrűsége, akkor nyilván alul van, nem?...
Amúgy sokat segítene, ha elolvasnád az anyagot, és elgondolkodnál a feladaton, vagy ha nem megy, rákeresnél neten. Persze tudom, sokkal egyszerűbb ide írogatni, és várni h vmi idióta (pl én...) megcsinálja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!