Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 100 gramm 3,65 tömegszázalékos...

100 gramm 3,65 tömegszázalékos sósav mennyi Al2O3-at old fel? Az én eredményem 1,72 gramm jó ez az eredmény? Ha nem akkor miért?

Figyelt kérdés

2014. júl. 9. 18:05
1 2
 11/13 Walter_Dornberger ***** válasza:

Kedves #10!

Nem azért járok ide, mert csillogtatni szeretném a tudásomat, hanem próbálok rámutatni a felszínes tudás hibáira.

Ami a körülményeket illeti, ha megnézed a válaszomat, - a kérdéstől eltérően - én viszont megadtam a válaszomra érvényes körülményeket!

Tehát, ha szerinted nem biztos hogy a kérdés milyen körülményekre vonatkozik, akkor igazad van, viszont ha megnézed, az én korábbi válaszomban szerepelnek a körülményekre vonatkozó adatok.

A kémia pont attól szép, hogy valamilyen reakció meg sem mozdul egy adott környezetben, más környezetben viszont vígan megy!

És szerintem itt van a lényeg ami a mechanikus biflázást megkülönbözteti a valódi tudástól.

( az utóbbi időben többen szándékosan lepontozzák a válaszaim, ezért kikapcsoltam a nevem láthatóságát, de ez egy vélemény, és igazából a lepontozás sem érdekel.

Elég furcsa a tudás "demokratikus" megítélése, amikor a többség dönti el mi az igazság.... :) de addig is maradok a tudás pártján!)

Tisztelettel

Walter Dornberger.

2014. júl. 15. 11:28
 12/13 A kérdező kommentje:
Csak a tisztázás kedvéért ezeka fealdatok általános 8.-asfeladatok.
2014. júl. 15. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves Walter Dornberger!

Félreérted a dolgokat. Teljesen igazad van, de az, hogy rossz a feladat nem a mi hibánk, és nem is a tanulóé, akinek meg kell oldania.

Mi azzal segítünk neki a legtöbbet, ha leírjuk neki a számolás menetét, legfeljebb zárójelben megjegyezzük, hogy: "Ez a feladat nagyon ostoba!

Ugyanis a válasz az, hogy semennyit, hiszen az Al2O3 nem oldódik híg sósavban, normál körülmények közt! "

Tovább szőni a dolgokat nincs értelme, hiszen egy 8. osztályos tanuló úgysem fogja megérteni.

2014. júl. 15. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!