100 gramm 3,65 tömegszázalékos sósav mennyi Al2O3-at old fel? Az én eredményem 1,72 gramm jó ez az eredmény? Ha nem akkor miért?
Kedves #10!
Nem azért járok ide, mert csillogtatni szeretném a tudásomat, hanem próbálok rámutatni a felszínes tudás hibáira.
Ami a körülményeket illeti, ha megnézed a válaszomat, - a kérdéstől eltérően - én viszont megadtam a válaszomra érvényes körülményeket!
Tehát, ha szerinted nem biztos hogy a kérdés milyen körülményekre vonatkozik, akkor igazad van, viszont ha megnézed, az én korábbi válaszomban szerepelnek a körülményekre vonatkozó adatok.
A kémia pont attól szép, hogy valamilyen reakció meg sem mozdul egy adott környezetben, más környezetben viszont vígan megy!
És szerintem itt van a lényeg ami a mechanikus biflázást megkülönbözteti a valódi tudástól.
( az utóbbi időben többen szándékosan lepontozzák a válaszaim, ezért kikapcsoltam a nevem láthatóságát, de ez egy vélemény, és igazából a lepontozás sem érdekel.
Elég furcsa a tudás "demokratikus" megítélése, amikor a többség dönti el mi az igazság.... :) de addig is maradok a tudás pártján!)
Tisztelettel
Walter Dornberger.
Kedves Walter Dornberger!
Félreérted a dolgokat. Teljesen igazad van, de az, hogy rossz a feladat nem a mi hibánk, és nem is a tanulóé, akinek meg kell oldania.
Mi azzal segítünk neki a legtöbbet, ha leírjuk neki a számolás menetét, legfeljebb zárójelben megjegyezzük, hogy: "Ez a feladat nagyon ostoba!
Ugyanis a válasz az, hogy semennyit, hiszen az Al2O3 nem oldódik híg sósavban, normál körülmények közt! "
Tovább szőni a dolgokat nincs értelme, hiszen egy 8. osztályos tanuló úgysem fogja megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!