Melyik vízben fog a vasszög hamarabb megrozsdásodni és miért? A forralt vízben a a forralatlan vízben?
Figyelt kérdés
2014. júl. 8. 20:21
1/5 anonim válasza:
szerintem a forrásban lévő vízben.
2/5 anonim válasza:
Mármint felforralt de kihűlt vízben, vagy simán forrásponton tárolt vízben?
3/5 anonim válasza:
Csak mert
" vízcseppben lévő oldott anyagok felgyorsítják ezt a folyamatot [rozsdásodás], mivel segítik az elektromos vezetést. ", így ha felforralt vízről vanm szó ami lehált, az felteszem desztillált víznek számít, azaz lassabb lesz a rozsdásodás.
Ellenben ha kémiailag azonosak, csak az egyik melegebb, akkor pont a forró vízben fog gyorsabban rozsdásodni, mert abban nagyobb az atomok/molekulák mozgása.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen én is igy gondoltam hogy az oldott(forralt) vízben gyorsabb.
2014. júl. 9. 11:38
5/5 anonim válasza:
A felforralt viz az nem desztilált ! Hanem a forralás közbeni pára átvezetése másik edénybe és lehütése után lessz desztilált viz.
SZÓVAL a forralt viz ugyanúgy viselkedne mint a forralatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!