Tanári történetek? Jó tanár/rossz tanár?
Elsősorban személyes tapasztalatok érdekelnének. Miért tetszik/tetszett egy tanáratok stílusa, módszere?
Vagy éppen miért volt egy tanár rossz tanár?
Milyen oktatási módszert alkalmazott, ami számodra jó és hasznos, esetleg rossz szándékú volt?
Mitől függ, hogy egy oktatót tiszteltél, becsületre méltónak tartottál?
Hogy szerettette/utáltatta meg a tanár a tantárgyát?
Bármilyen személyes történet, tapasztalat érdekel. Írj bátran, válaszod köszönöm előre is!
Most vagyok általános iskolás. Rajz szakos suliba jelentkeztem, szeptembertől ott tanulok majd.
A tanárok többsége kedvel, de van egy kettő, aki nem igazán bírja a képemet.
Az első a sorban az irodalom/nyelvtan tanárom. Nem írok olyan rossz fogalmazásokat, Wattpadra is írok sztorikat, és sok ismerősöm dicséri az írásaimat. Hát a mi drága magyar tanárunknak nagyon ellenére van az, ha valakiben lakozik valamennyi veleszületett tehetség e téren. Ő inkább azokat bírja, akik magolnak és nyalnak egész nap. Ha nekem nincs házim simán beírja az egyest, de ha a "kedvencei" közül nincs valakinek, akkor nekik meg nem írja be, hmm... milyen érdekes C:
Gyakorlatilag lenéz minket és erőltet mindent, van mikor azt mondja, hogy mondjuk el a véleményük a versről, és van mikor lecsitít, mert ő a tanár, ő beszél, akkor most mit akar? És csodálkozik, hogy nem mondunk semmit, ha a véleményünket kérdezi :/
A mi sulinkban magyaron csoport bontás van, a két 8. osztály össze van vonva, és 3 csoportba van rakva, "jó", "közepes" és "gyenge". Én meg a "jó"-ba vagyok. Ha ennyire "utál", akkor miért nem küld le a középsőbe?
Ezt nem értem. Rajtam kívül még van két srác, akit nem kedvel, ők a másik osztályba járnak, és van egy lány osztálytársam, aki még ilyen szerencsés. Csak ő meg író akar lenni, és ez a tanár gyakorlatilag lehúzza, pedig nekem tetszenek az írásai, és a "rossz" csoport tanárjának is, aki egy idősebb, tapasztaltabb tanárnő. De szerencsétlen osztálytársam emiatt a tanár miatt akarja abbahagyni az írást, mert olyan szinten ad a véleményére. Szörnyű, hogy egy tanár ilyet tesz.
Hát... Általánosba egyedül a matektanárom votl aki rendesen tudott tanitani. Érthetően elmagyarázott mindent.
Most gimiben egyedül a kémia tanárral vannak bajok. Sajnos férfi és szerintem a férfiak tesin kivűl semmit sem tudnak tanitani. A tudásuk lehet hogy megvan de nem tudják átadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!