Szerintetek se 100as az a tanár aki a Csokonai féle felvilágosodásról 3-4 oldalt kér nyomtatva? Xd
Nem vagyok stréber és nem vagyok tanár.
Ellenben te rohadt bunkó vagy.
Az első megadta a választ kötekedés nélkül, pont.
sztem 3 oldalt simán össze lehet ebből hozni!!!Írsz egy kicsit arról a közegről amiben Csokonai élt és alkotott(pályatársak,aktuális politikai+társ.helyzet,irodalom megjelenési formái ebben az időben.)
Az elejére odaírod mi a felvilágosodás,mi a jelentősége ennek a korszaknak.Aztán kiválasztasz 2-3 művet Csokonaitól és utalsz a művekben található felv.kori eszmékre..Simán megvan 5-6 oldal.Csak egy kicsit dolgozni kell vele.
Amúgy nem hülye a tanár,ez egy elég fontos témakör,érettségin imádják.
ha eleakadtál írj!hátha tudok segíteni:)
kicsit megkoptak már a gimis emlékeim,de sose tudni,hátha ihletet kapok...:)
3.voltam
valami eszembe jutott,)
Debrecenről feltétlenül tegyél említést a dogában.Nekünk ezt anno nagyon hangsúlyozták Csokonaival kapcsolatban.Mert ugye itt tanult és ez nagyban hozzájárult az irodalmi munkásságához/sikereihez.Debrecen fontos szellemi központ volt a korban,főleg a Kollégiuma miatt,nagy európai egyetemekkel tartotta a kapcsolatot.Ez sztem abbna az időben lényeges volt..)
ezt szépen belefogalmazhatod ha akarod.
3.voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!