Szerintetek ez jogos?

Figyelt kérdés

Kellett írnom házi feladatnak angolul egy egyoldalas fogalmazást a kedvenc filmemről.

Két órán keresztül dolgoztam vele, és négyest kaptam, valami olyasmi kommenttel a lapom alján, hogy olyan kevés hiba van benne, hogy azt gyanítja, valahonnan másolhattam, a másolás pedig a források feltüntetése nélkül plágium.

Először teljesen kiakadtam, aztán eszembe jutott, hogy végülis egy infót (hogy mikor készült a film) a wikipédiáról szedtem, meg egy tagmondatot is (mert saját szavaimmal nem voltam biztos, hogy helyesen írnám, de eleve is beleírtam volna valahogy...)

Az egyik barátnőm szerint fel kellett volna tüntetnem a forrást.

Szóval nem tudom, hogy beszéljek-e a tanárnővel...

Valaki esetleg hozzászólna, mert engem most elvakít a vörös köd, nem tudom objektíven nézni a dolgot. Tudom, hogy nem nagy dolog, de nekem számít, mivel rengeteget dolgoztam vele, hogy tökéletes legyen.

Egy 9.-es

2014. máj. 30. 16:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Na, beszkenneltem, aki kíváncsi, elolvashatja. A sorokat direkt ki kell hagyni, mert oda javít a tanár, azon ne akadjatok fenn :D

[link]

[link]

2014. jún. 1. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Abszolút jogos a tanár észrevétele még akkor is, ha nem lehet konkrétan lenyomozni az egyes mondatokat. Ilyen stílusban egy 15 éves nyelvtanuló diák nem ír. Valószínűleg elég ügyesen összevariáltad a meglevő forrásokat szinonimákkal, kihagyásokkal, de ez a szóhasználat, fordulatok és nyelvhelyesség valóban nem teszi valószínűvé az önálló munkát.
2014. jún. 1. 23:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondanám, hogy egy 15 éves nem így ír. Hanem, hogy egy nyelvet még csak tanuló nem ezekkel a szavakkal írná le. Van néhány szó benne, amivel nem nagyon találkozhattál eddig.
2014. jún. 3. 07:53
 14/15 A kérdező kommentje:

# 13

Igen, a live action-nel (ez az a tagmondat, amiről beszéltem is), meg a taxidermied-del tényleg most találkoztam először, de ennyi, a többi saját szókincsből van.

Szerintem hagyjuk, úgyse tudlak meggyőzni titeket.

Majd beszélek a tanárral, és lesz ami lesz.

Maximum legközelebb nem fektetek bele ennyi energiát :D

2014. jún. 3. 14:25
 15/15 anonim ***** válasza:

#13-as vagyok.

Engem nem kell meggyőznöd, úgy tanul az ember, hogy szavak jelentését tanulja meg. Általában a nyelvtant általánosban már megtanulja az ember.

2014. jún. 4. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!