KÉRLEK SEGÍTSEN AKI CSAK TUD! Se ő se én nem vagyunk jók matekból és nem tudjuk mitévők legyünk. Valaki tud segíteni?
Na, azért megpróbálok neki segíteni, hátha a 2-es meglesz.
1. Rajzoljon egy olyan derékszögű háromszöget, amire a megadott adat igaz; az elsőnél sin(Ł)=0,85, az azt jelenti, hogy a szöggel szemközti befogója 0,85, az átfogója 1; persze lehet más oldalhosszokat is felvenni, a lényeg, hogy szemközti befogó/átfogó=0,85 legyen (az a legkézenfekvőbb, amit írtam). Kiszámolja Pitagorasz-tételéllel a harmadik oldalt, erre a háromszögre már fel tudja írni az összes többit, ami kell.
3. feladat
A 9 szög egyik szeletének középponti szöge nyilván 360 fok / 9 = 40 fok. Ezt a középpontból elfelezve egy 20 fokos szöggel rendelkező derékszögű háromszöget kapunk, amelynek átfogója maga a sugár, azaz 3 cm. Innen sin alkalmazásával a 9 szög egyik oldalának FELE kiszámítható. Ennek 18-szorosa a kerület maga. Érdemes lerajzolni.
4.
cos(45°)=1/gyök(2)
sin(30°)=1/2
ctg(45°)=1
cos(60°)=1/2, ezekkel gondolom a számításokat már el tudja végezni.
Azt hiszem, neked nem tudunk igazán segíteni. Most ennyi:
Ha nem csak derékszögű háromszögben kellenek az összefüggések:
köszi mindenkinek!
hát én is remélem hogy összejön neki legalább egy 3as :D
mert azért volt amit tudott csak nem mindent :))
A 2. feladat
cos(2x + 22) = sin(x - 14)
Egy szög koszinusza egyenlő a pótszögének a szinuszával, vagyis a két szög összege 90°.
Ezért
2x + 22 + x - 14 = 90
ebből
3x = 82
és
x = 82/3°
=========
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!