Mi a megoldása ennek a feladatnak?
14.Az ABC háromszög csúcspontjainak koordinátái:
A(0; 0), B(–2; 4), C(4; 5).
a)Írja fel az AB oldal egyenesének egyenletét!
b)Számítsa ki az ABC háromszög legnagyobb szögét!A választ tized fokra kerekítve adja meg!
c)Számítsa ki az ABC háromszög területét!
Gyakorlok a matekérettségire, de ezek a vektoros sz*rok nem mennek. Megnéztem a megoldást és az A feladatra ez van: y=-2x. Ez az egyenlet mégis hogy jön ki??
A B-nél meg oda van írva a megoldásba, hogy az AB oldal hossza gyök20, az AC hossza gyök40, a BC meg gyök37. De ezt honnan szedik?
Valaki, aki érti és van egy pár perce segítsen kérem!!
a) fuggvenytablazatbol 2 ponton atmeno egyenes egyenlete
b) ab és ac vektort ird fel skalaris szorzattal szamold ki a szoget.
Ugyanigy ba és bc vektorral is. (Ba=ab csak mas az elojel)
Megtudsz 2 szoget akkor a 3. Az 180-a 2 szog majd eldontod melyik a legnagyobb.
c) szerintem a legkonnyebb ha kiszamolod az ab és az ac oldal hosszat majd mivel az a csucsnal levo szoget mar tudod kiszamold az erre valo keplettel.
Kedves 2. kommentelő: Örülök, hogy te jobban tudod milyen matematikai hátterem van és hogy figyeltem-e az órán. :) Megsúgom neked, hogy mindig figyeltem az órán, sőt 1-2 alkalom kivételével mindig ötös voltam matekból, de mivel vagy 4-5 éve nem koordinátageometriáztam így sikerült elfelejtenem.. De tényleg én vagyok a hülye, hogy nem emlékszem mindenre..
1.: Köszi a választ, igaz így kissé még homályos, de próbálkozom.
Probaltam ugy megadni hogy azert gondolkodj.
De amugy tenyleg ez az ovoda szint
Nagyon szépen köszönöm!
Fent vannak így kidolgozva az érettségis feladatok a neten, vagy ezt most csináltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!