Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a megoldása ennek a feladat...

Mi a megoldása ennek a feladatnak?

Figyelt kérdés

14.Az ABC háromszög csúcspontjainak koordinátái:

A(0; 0), B(–2; 4), C(4; 5).

a)Írja fel az AB oldal egyenesének egyenletét!

b)Számítsa ki az ABC háromszög legnagyobb szögét!A választ tized fokra kerekítve adja meg!

c)Számítsa ki az ABC háromszög területét!

Gyakorlok a matekérettségire, de ezek a vektoros sz*rok nem mennek. Megnéztem a megoldást és az A feladatra ez van: y=-2x. Ez az egyenlet mégis hogy jön ki??

A B-nél meg oda van írva a megoldásba, hogy az AB oldal hossza gyök20, az AC hossza gyök40, a BC meg gyök37. De ezt honnan szedik?

Valaki, aki érti és van egy pár perce segítsen kérem!!

2014. máj. 3. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:

a) fuggvenytablazatbol 2 ponton atmeno egyenes egyenlete

b) ab és ac vektort ird fel skalaris szorzattal szamold ki a szoget.

Ugyanigy ba és bc vektorral is. (Ba=ab csak mas az elojel)

Megtudsz 2 szoget akkor a 3. Az 180-a 2 szog majd eldontod melyik a legnagyobb.

c) szerintem a legkonnyebb ha kiszamolod az ab és az ac oldal hosszat majd mivel az a csucsnal levo szoget mar tudod kiszamold az erre valo keplettel.

2014. máj. 3. 21:07
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ezeket a dolgokat nem szedik sehonnan, mivel nem gyümölcsök. Ha lenne egy kis matematikai háttered (például figyeltél volna órán), akkor tudnád, hogy mi fán terem a koordinátageometria.
2014. máj. 3. 21:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves 2. kommentelő: Örülök, hogy te jobban tudod milyen matematikai hátterem van és hogy figyeltem-e az órán. :) Megsúgom neked, hogy mindig figyeltem az órán, sőt 1-2 alkalom kivételével mindig ötös voltam matekból, de mivel vagy 4-5 éve nem koordinátageometriáztam így sikerült elfelejtenem.. De tényleg én vagyok a hülye, hogy nem emlékszem mindenre..

1.: Köszi a választ, igaz így kissé még homályos, de próbálkozom.

2014. máj. 3. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
4%

Probaltam ugy megadni hogy azert gondolkodj.

De amugy tenyleg ez az ovoda szint

2014. máj. 3. 21:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Így matek érettségi előtt kb egész nap az előző évi matek érettségiket csinálom, és mikor elakadok, akkor se a segítséget kapom, hanem konkrétan le vagyok hülyézve.. Neked/Nektek lehet, hogy ez óvoda szint, amit azért megnéznék, de nekem, aki már 5 éve nem nyúlt koordinátageometriához nem tűnik óvoda szintnek, igazán sajnálom.. Ilyenkor mikor nem értem hogyan jön ki az eredmény és segítséget kérek, akkor annyit várna az ember, hogy aki tudja és nem esik nehezére az elmagyarázza. Nem azt, hogy azért gondolkodj rajta. 2 nap múlva matek éettségi, tényleg csak arra van időm, hogy 3 órát üljek egy feladat fölött, h rájöjjek mi hogyan merre.. Mindegy.
2014. máj. 3. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Íme:

[link]

2014. máj. 3. 22:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Fent vannak így kidolgozva az érettségis feladatok a neten, vagy ezt most csináltad?

2014. máj. 3. 23:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez saját munka. :)
2014. máj. 4. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!