Kémia. Valaki érti az Avogadro-s feladatokat, lejebb? Sürgősen kellene.
1.) Mekkora a térfogata standartállapotban?
a. 5 mol O2
b. 3 mol Co2
c. 0,5 mol CH4
2.) Mekkora a térfogata normálállapotban?
a.11 g szén-dioxid:
b. 192 g kén-dioxid:
c. 7 g szén-monoxid
d. 2 g metán:
3.)Hány tömeg% szenet tartalmaz az az antracit, amelynek 3 grammját tökéletesen elégetve 5,8dm^3 standartállapotú szén-dioxidot kapunk?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
1. lépés: figyelj kémia órán.
2. lépés: értsd meg, ha nem megy kérdezz a tanártól.
3. lépés: oldd meg a feladatot.
Ha esetleg nem mennek a lépések, akkor tégy fel konkrét kérdéseket.
mint nálunk magyaron xD
amúgy gondolom ez nem 8.-os feladat ugye?:D mert ilyet nem tanultunk xD ha tudnék segítenék...:)
Köszi, aranyos vagy!
Jó is lenne még nyolcadikosnak lenni. :) Már 10-es vagyok (félreértések elkerülése miatt mondom, hogy előkészítőn voltam), és most tanuljuk a 9-es tananyagot.
A házit már úgyahogy megoldottam. :S
Hát lesz*rom az egészet. Úgysem kémiával fogok tovább menni. xD
Na szoval először is gondolom találkoztál ilyen képlettel hogy pV=nRT ahol a "p" a nyomás a "V" a térfogat az "n" az anyagmennyiség az "R" a gázállandó (ami 8,314 J/K*mol ) a "T" peig a hőmérséklet Kelvinben megadva.
Feltételezem le vannak irva a standard-és normálállapot jellemzői.
Na akkor 5 mol O2-nél a képletbe behelyettesitve
p= 100000 Pa
V= ?
n= 5 mol
R= 8,314
T=298 K
A képlet átalakitva V=nRT/p azaz V=5mol*8,314 J/K*mol *298K /100000 Pa= 0,1238786 m3 = 123,8 dm3
Ez alapján a többit is meg lehet csinálni. Remélem tudtam segíteni, és bocs hogy kettőbe ment el csak véletlen ütöttem egy entert.
szia!
remélem segítetek az előttem írok. ha van bármi problémád, írj privibe. (nekem nem megy, ebből mindig egyes voltam, -3évig vegyipari suliba jártam- és van jó barátom a volt. osztályból aki sztem szívesen segitene! (egyik most az ELTE -re jár, a másik a vegyész technikusit végzi éppen.)
szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!