3 kislány utazik egy buszon. Minden kislány kezében van 4 kosár. Minden kosárban van 4 macska. Minden macskának van 3 kölyke. Egy macska megszökik a buszról. Hány láb van összesen a buszon? Ezt olvastam és én számoltam valamit Szerintetek jó?
Figyelt kérdés
3 kislány= 3*2= 6 láb 3*4=12 (ennyi kosár van összesen) 12*4= 48 vagyis a macskák száma a kosárban =48 48*4 (mert ugye egy macskának 4 lába van) = 192macska láb 48 macska. -48*3=144 (a kis macskák száma) Egy macska megszökik (1 macska láb száma:4! Szval leírva:(6+192+144) = 342 -4=338 De a kölykök nem szöktek meg. Ezért jött ez ki.2009. dec. 18. 19:56
11/12 anonim válasza:
úgy igen, de a busz miért megy magától? a macskák kölykei miért vannak a buszon?
Nincs egyértelműen feltéve a kérdés..
12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat;) Úgy látom nincs jó megoldás,mert többféle képen lehet értelmezni,a kérdést nem én tettem fel rosszul,így láttam leírva és kíváncsi voltam:D
2009. dec. 22. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!