3 kislány utazik egy buszon. Minden kislány kezében van 4 kosár. Minden kosárban van 4 macska. Minden macskának van 3 kölyke. Egy macska megszökik a buszról. Hány láb van összesen a buszon? Ezt olvastam és én számoltam valamit Szerintetek jó?
ATV...A múltkor is volt hasonló ATV kérdésről itt vita.
Az lett konklúzió, hogy nincs jó megoldás.
3lány-->6láb
3*4*4macska-->192láb
3*4*4*4macskakölyök-->576láb
össz:774láb-4=770láb
Idióta ATV-s találóskérdés.
Például a busz magától megy, vagy azt is vezeti valaki? A vezető lábait kell számolni? Lehet, hogy az egyik kislány féllábú. A macskák kölykei a buszon vannak, vagy 20.000km-el odébb?
Na aztán a műsorszerkesztők kitalálják lehető legidiótább megoldást, és 800 telefonálóból egy sem jön rá.
szerintem 764, és mi az, hogy nincs jó megoldás?! :DDDD
felnőtt macskák száma: 3*4*4=48
kölykök száma: 48*3= 144
macskafélék összesen: 192 db, ebből elmenekül egy: 191 marad. 191 macskának optimális esetben 191*4=764 lába van :)
uccsó voltam:
+ a 3 lány lába: 6 láb
+ a sofőr lába: 2 láb
tehát 772 láb, ha ragaszkodnak, hogy az emberekét is beleszámítsuk.
Tegnap 15:38as vagyok.
Abban az esetben igaz a megoldás, ha a 3 kislány, a kosárban lévő macskák és azoknak a kölykei is a buszon utaznak, és a buszvezetőt nem kell számolni...
Tudom, hogy egy atv-s kérdés, de ez lenne a megoldás, ha mindenki a buszon lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!