Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy kis matek segítséget...

Egy kis matek segítséget kérnék az elábbi feladat megoldásához. Egy tv-s játék kérdését feltette öcséméknek a matek tanár és nem tudok rájönni miért az a válasz amit kaptam. Nektek milyen eredmény jött ki? Íme a feladvány:

Figyelt kérdés

3 kislány utazik egy buszon. Minden kislány kezében van 4 kosár. Minden kosárban van 4 macska. Minden macskának van 3 kölyke. Egy macska megszökik a buszról.

Hány láb van összesen a buszon???

2009. dec. 16. 19:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

hogy jöhet ki annyi mint a tanárnak?

ez nekem elég magas..Hisz 6+192+144-4=338 nekem ez jött ki

2009. dec. 18. 20:01
 12/18 anonim ***** válasza:
A 338 sem jó! A normálisan levezetett végeredmény 770. Egyébként nem tudom, hogy jöhet ki páratlan szám(829). Hiszen az azt feltételezi, hogy valakinek/valaminek páratlan számú lába van. (mert ugye ha páros számokat adunk össze, vonunk ki, a megfejtés CSAK páros lehet.)Mondja már el a tanár, hogy hogy a francba jött ki neki 829?!
2009. dec. 18. 20:13
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti hozzászóló:

A 144-et, a kismacskák számát adtad hozzá,

nem pedig a 144x4 = 576 kismacs láb

és úgy pedig 770

6+192+576-4=770

2009. dec. 19. 18:06
 14/18 anonim ***** válasza:
a megoldás 196, lehet gondolkozni
2010. ápr. 23. 12:26
 15/18 anonim válasza:

Nagyon nem egyértelmű a feladat szövege:

1. Az, hogy minden kislány kezében van 4 kosár, egyáltalán nem azt jelenti, hogy 3 * 4 kosarunk van. Például körbe állnak a lányok és 6 kosarat fognak, mindkét kezükkel 2-2-őt.

2. Ki mondta, hogy a macskák kölykei is a buszon utaznak?

3. Miért ne lehetnének macskák, akiknek vannak közös kölykeik?

4. Ha minden macskának 3 kölyke van, akkor a kölyköknek is 3 van, nem? Majd a kölykök kölykeinek is...

Pontosabban kellene a feladatot megfogalmazni, akkor talán lehetne rá megoldást is adni...

2010. jún. 11. 12:19
 16/18 anonim válasza:
Nagyon sokszor TVs feladatok nem megoldhatoak! volt hogy matek tanar is ugy oldotta meg ahogyan sok telefonalo is, es rossz valasz volt...telefonnal is ki lett szamolva, mert minden jel megtalalhato volt rajta, es az is a "rossz" megoldast adta ki... amugy lehet a tanarno sem tudja a feladatot, es gondolta hatha vmelyik diak kiokoskodja..:)
2011. okt. 1. 18:26
 17/18 anonim válasza:
Esetleg nem volt sánta vmelyik macs v. kislány? mármint,ha nagyon morbid akarok lenni...lábatlan?
2013. okt. 16. 11:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Olvastam ugyanezt a kérdést és ott azt írták, hogy féllábú a buszsofőr.
2015. ápr. 1. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!