Vki érti ezt a feladatot?

Figyelt kérdés
[link] Valaki megtudná nekem csinálni lépésekre levezetve ezt a feladatot?:) mer én nem értem , előre is köszi
2014. febr. 25. 16:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nem probléma, akkor nem számolom végig a dolgokat, inkább csak leírom, hogy mégis hogyan lehetne.

a) A narancssárga rész (gondolom ez a vonalkázott) áll egy 2a sugarú félkörből, amiből "hiányzik" egy 0,5 a sugarú félkör, viszont ha a területet nézed, akkor egy ugyanekkora hozzá is van adva, ezen kívül pedig van még egy a sugarú félkör. A terület ezek alapján 2a^2*pi/2+a^2*pi/2. A kerületben meg van egy 2a sugarú félkör, két 0,5a sugarú félkor, meg egy a sugarú félkör, ezeknek a kerületének az összege 2a*pi+2*0,5*pi+a*pi.

Nagyjából hasonlóan kell egyébként megcsinálni a többit is, az a lényeg, hogy mindig körökre/félkörökre kell felbontani. Annyit még mondok, hogy a b-nél ott a nagy negyedkör sugara 2a, a c-nél a nagy félkör sugara szintén 2a, a d-nél pedig 4a.

2014. febr. 25. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!