Hogyan számoljuk ki egy pont és egy sík távolságát?
Figyelt kérdés
Adott egy gúla ABCDV, méretei: a=10, b=10, h=30.
1.Számítsd ki az A pont távolságát a DCV síktól!
2. Számítsd ki az ABV sík távolságát a DCV síktól.
Nem kérem, hogy számoljátok ki helyettem, hanem csak segítsetek, hogy hogyan kell megoldani. Tudom, ahol a pont és a sík távolságát kell, ott be kell egy egyenest jelölni, amelyik merőleges a síkra, de nem tudom, hogyan kell. Egy kockában, vagy egy téglatestben könnyebb volna, de itt ferdén vannak az oldalak. Ja és semmi vektort ne használjatok, mert azt mi nem tanuljuk.
Légyszi segítsetek. Köszi előre is.
2014. jan. 29. 18:16
1/5 A kérdező kommentje:
rosszul írtam le, nem h=30, hanem AV=30, de lehet, hogy már rájöttem az első feladat megoldására
2014. jan. 29. 18:37
2/5 A kérdező kommentje:
Az első feladat megoldása: gyök(875) törve 3, vagyis 9,86???
2014. jan. 29. 18:40
3/5 A kérdező kommentje:
és a második feladatban is van hiba, mivel nem a távolságot kell kiszámolni, hanem a szöget.
2014. jan. 29. 18:42
4/5 A kérdező kommentje:
a második feladat megoldása: 19,188 fok????
2014. jan. 29. 18:45
5/5 A kérdező kommentje:
mégse', a második feladat eredménye 53,13 fok??
2014. jan. 29. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!