Nagyvonalakban, mikor passe composé és mikor imperfait?
« C/Ç’…………………….….…. /être/ à Saint-Paul-de-Vence. Je/j’ …………....………….. /devoir/ avoir dix-huit ou dix-neuf ans. Je/j’ …………………..……………….. /loger/ alors à Juan-les Pins, un endroit qui ……………......................………. /être/ encore inconnu, sauvage et tout à fait abordable ! Tout le monde me/m’…………………..…………………. /parler/ de Saint-Paul. Je/j’………………………..……. /décider donc/ de prendre un car pour y faire un tour. Je me souviens, cela ……………….………………. /se passer/ un matin très tôt, vers 8 heures 30, en pleine campagne. Il y ………………………….….……. /avoir/ un homme qui ………….…….……………….…..… /marcher/ dans un champ et une fille dans l’autre. Il y …………..……………. /avoir/ aussi des coquelicots, des bleuets et des pins. Tout le monde ……………………… /dormir/ encore, sauf nous deux. Je/j’…………...………….. /entendre/ derrière moi quelqu’un m’appeler. Je/j’ ………………..……..……………../se retourner/ et il ………………………………….…….. /me dire/ : “ C’est pas toi qu’on appelle Gréco ? ” Je/j’…………..………..…….. /répondre/ : Oui, c’est moi ”. Et voilà, c’était fait. »
ebben a szövegben is elkélne a segítség....de fontosabba a magyarázt.előre is köszönöm
Imp: folyamatos, leírás, körülmény, állapot, ismétlődés, éppen valamit csinálunk, amikor kicsi voltam, régen vagy az órát mikor mondod.
PC: befejeződött, előre visz cselekményt, történik valami, felsorolás, behatárolt időszak
A szövegedet ilyen tagolással, krixkraxokkal meg sem próbáltam elolvasni.
a szövegben pedig nem ártana egy kis segítség,de inkább ellenörzés..:/ mindegy azért köszönöm.....
ha esetleg olyan van hogy 18 vagy 19 éves voltam,akkor melyiket használom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!