Magyar érettségin aki az összehasonlítót írta kb nagyvonalakban miket írt? Félek hogy elrontottam :S
Én az elején elhelyeztem a két költőt a bevezetésben. Aztán a tárgyalásban elemeztem kosztolányi versét, megszemélyesítések, metaforák, milyen képeket látunk magunk előtt, stb, aztán elemeztem a másikat úgy h visszautaltam az elsőre, leírtam, hogy milyen képet látunk, összehasonlítottam a szerkezetüket, hosszúságát, alakzatokat benne, egyes szám első személy vagy többes szám első személy, a legvégén pedig saját véleményt írtam. De ami az origon van azokat egyáltalán nem írtam bele :S nem tudom így milyen lesz... Szerintetek?
:S Én is félek h elrontottam...
Te mit írtál bele?
hát én inkább kitértem arra hogy az egyik a másik paródiája, ilyesmiket írtam hogy komikussáá teszi a képet úgy hogy durva, köznapibb nyelven foglmazza meg (pl az ordítós sírós rész) meg hogy az edény menyivel sz*>rabb mint a mécs, és hogy elveszti vele az idilli képést éskomikussá válik ahogy azt a kis szr edényt nagyítja fel:D
meg írtam a megszemélyísétésekről hogy kosztolányinál sokkal fennköltebb tulajdonságokkal vannak felruházva a tárgyak, és illenek a szövegbe, karinthy pedig komikussá teszi a tárgyaqkhoz nem illő jelzőkkel a szöveget (pl kedves kis teknő)
szerkezetről annyit írtam hogy hasonló:D meg hogy a végére fokozza, zaklatottabbá teszi, és ezt hogy éri el a két költő. Írtam még a színekről, hogy K.D. lágy idilli hangulatába illő színeket használ, KArinthy meg fehéret.
Meg ilyesmiket... Középpontban afogalmazásban az volt hogy leírtam K.d. verséről hogy milyen csodálatosan gyönyörűségesen szépéségesen írja le az álomba szenderülést, és milyen emelkedett ahogy az árnyékok megnyúlnak, és ehez képest milyen vicces K.F óriási edényének képe:D (ahogy kell, jól körbenyaltam mindkét költőt fenekét)
Viszont életrajzot nem vitte bele, és amire nagyon nem vagyok büszke hogy nem vettem észre h a kis mécs meg a kis edény az a címe a műveknek és nem az első sora :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!