Hogy számolom ennek szögnek a szinuszát és koszinuszát?
165fok
365fok
A képletek közül csak olyat találtam, amiben a nevezetes szögek közül 2 szerepel,viszont ezeket a szögeket nem lehet csak 2 szöggel felírni.
A 165° II. negyedes szög, a második negyedben 180°-165°-kal számolunk, vagyis 15°-os szöggel kell számolni.
365°esetén megtettünk 1 teljes kört, ekkor 365°-360°-5°fok marad, aminek kell a szinusza.
Köszönöm a segítséget!:)
Lenne még egy kérdésem.
A -5 fok szinuszát/koszinuszát hogy tudom kiszámolni?
Azt még az előbb elfelejtettem leírni hogy azt is figyelembe kell venni, hogy a szög hányadik negyedben van; a III. és a IV. negyedben a szinusz értéke negatív, a II. és a III. negyedben a koszinusz negatív. Tehát attól függően rakjuk a végeredmény elé az előjelet, hogy az eredetileg megadott szög melyik negyedben volt.
-5°-nál hozzáadsz 360°-ot, ekkor 355°-ot kapsz, ekkor a IV. negyedbe kerülsz, onnan pedig az elsőbe 360°-355°=5°-hoz jutsz. Ennek a szinusza negatív lesz, a koszinusza pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!