Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki ért ehhez a gyufás...

NagyYmre kérdése:

Valaki ért ehhez a gyufás logikához? :D III+II=VI

Figyelt kérdés

Sziasztok.Ezt a feladatot adta fel a tanárunk.Ez egy gyufás logika lenne.

Egy gyufaszálat lehet kivenni belőle,de vissza is kell rakni.Lényeg,hogy mind2 oldalnak egyenlőnek kell lennie. Csak az egyenlő jelet nem szabad mozgatni.

Aki tud,segítsen.Köszönöm szépen:)

2014. jan. 10. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:
III-ból kivesszük a harmadikat, és úgy rakjuk vissza, hogy amit visszarakunk és a középső összeérjen, ekkor IV-t kapunk, aminek az értéke 4. 4+2=6, igaz.
2014. jan. 10. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Én is így oldottam volna meg,de a tanár azt mondta hogy "v" legyen ahhoz 2 gyufát mozdítasz el
2014. jan. 10. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, más megoldást nem nagyon találtam... szerintem ezen kívül nincs, de lehet, hogy ez nem jó:

A +-jel függőlegesét tegyük az III utolsó I-jére, ekkor IIX-et kapunk, aminek a képzési szabály alapján az értéke 8, így 8-2=6, viszont a 8-at VIII-vel szokás jelölni, ezután a 9-et IX-szel (szóval nem tudom, hogy az előbbi módon jelölték-e a 8-at), meg persze felmerül a kérdés, hogy az X összerakása hány gyufaszálmozgatásnak minősül.

2014. jan. 10. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!