Babetta 207 kérdése:
Elemezni kéne 2 db mondatot? és leírni a szerkezeti rajzát? Csak én nemnagyon értek ehhez de gyorsan kéne a segítség: Milyen kár, hogy nem tudtam elmenni hozzád!
Figyelt kérdés
a másik mondatnál az a helyzet hogy elemezni is kell és ki kell egészíteni valamit a mondattal kapcsolatban és ennél a mondatnál is kéne a szerkezeti rajza:
Az emberek azt tudják igazán szeretni, akit becsülnek is.
És ezt kellene kiegészíteni:
A mondat a beszélő szándéka szerint:________, szerkezete szerint:__________, logikai minőség szerint:__________.
2013. dec. 5. 18:24
1/4 anonim válasza:
A mondat a beszélő szándéka szerint: kijelentő mondat. Szerkezete szerint: összetett mondat. Logikai minőség szerint: alárendelő összetett mondat.
2/4 anonim válasza:
"Milyen kár, hogy nem tudtam elmenni hozzád!"
Alárendelő összetett mondat
3/4 anonim válasza:
"Milyen kár, hogy nem tudtam elmenni hozzád!"
Állítmányi alárendelés- Főmondat: "Milyen kár,"
Mellékmondat: "hogy nem tudtam elmenni hozzád"
4/4 anonim válasza:
Az első mondat ALANYI alárendelés! A főmondatban azt állítom, hogy "kár". Miről állítom, hogy kár? A válasz a mellékmondatban van, ez az alany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!