Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért nem jön ki a jó eredmény...

Miért nem jön ki a jó eredmény? (kémia)

Figyelt kérdés

Kezdek tompulni így hajnali kettő felé és nem látom át a dolgokat . A kérdés pofonegyszerű :Mekkora tömegű BaCl2 tartalmaz 1.01*10^23db kloridiont?

Már kétféle módszerrel is számoltam ,de nem az jön ki ,amit a megoldókulcsban leírtak.Nem értem hol csúsztam el ,mert tényleg nem egy összetett ,bonyolult feladat és csak gyakorlás céljából csinálom erre így kifog rajtam .-.-' Hát cikinek elég ciki ,de ez van .Le tudnátok írni a számolás menetét? A helyes eredmény : 17,4g

A két módszer közül,amivel számoltam ,az egyik egyenes arányossággal volt a másik pedig képletekkel.

Tuti ,hogy valami elvi hiba és ez nagyon bosszantó!

2014. jan. 10. 02:13
 1/2 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem ,hogy egyszerűen félreolvastam a szöveget XD Hát ez ...
2014. jan. 10. 02:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Látom jól elbeszélgetsz magaddal :)

És most érted vagy nem?

Tudok segíteni valamit? Decemberben vizsgáztam műszaki kémiából és jó lett.

2014. jan. 10. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!