Kémia számolásos feladat? (tudom hogy mi az eredmény, de hogy jutok el odáig? )
Figyelt kérdés
Szóval:
Két, minőségileg azonos só különböző számú kristályvízzel kristályosodik. Az egyik 32,39 tömeg% nátriumot és 8,45% tömeg% szenet, valamint hidrogént és oxigént tartalmaz. A másik kristály nátriumtartalma 16,08 tömeg%
Mi a két kristály összegképlete?
Na most, tudom hogy Na2CO3 kristályvízzel fog kijönni (persze ha így tudom, akkor már onnan könnyen ki tudom sázmolni a kristályvizek számát is) és addig megvan hogy a Na és a C aránya 2:1 (nagyarul Na2C és még valami lesz), de nem tudom utána hogyan jön ki még hozzá a többi... Mármint csak az a rész nincs meg, hogy hogyan jön ki az, hogy O-ból 3 rész van és H-ből meg 0 (mármmint a kristályvizet leszámítva)...
Előre is köszönöm a választ!
2013. jan. 30. 20:57
1/2 DudoloPocok válasza:
Nincs más adatod ?- nagyon úgy néz ki, minha hiányozna még néhány adat
2/2 A kérdező kommentje:
ennyi az összes... de azóta már mind1... dogát írtunk belőle és a 3 feladatból (össz 20 feladatból ezt az egyet nem tudtam megoldani) és persze hogy ez az egyik feladat.... "-.-
2013. febr. 2. 09:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!