Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Determináns kiszámolása....

Determináns kiszámolása. Miért is lett ennyi?

Figyelt kérdés
Az volt a feladat, hogy számold ki det(A^t*A)-t. A zárójelben lévőre 30 jött ki, ezzel még nincs is baj. De 30-nak miért 30 a determinánsa? Én azt hittem egy mátrixnak kellett volna kijönnie ahhoz, hogy determinánst lehessen számolni.
2014. jan. 8. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi volt a feladatban az alapmátrix?
2014. jan. 8. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
ha csak azt nem érted, hogy a 30-nak miért 30 a determinánsa, akkor ezen ne agyalj... ha egy sima számnak kell valamilyen okból determinánst számolni, akkor azt úgy nézed, mintha egy 1*1-es mátrix lenne, így a determinánsa önmaga...
2014. jan. 8. 23:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt sem gondoltam volna, hogy 1*1-es mátrixnak lehetséges determinánst számolni.:D de ha valóban önmaga a determinánsa, akkor mostmár érthető.:) Köszönöm a válaszokat.
2014. jan. 9. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!