Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 9. osztály kémiai kérdéseim?

9. osztály kémiai kérdéseim?

Figyelt kérdés

Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy honnan lehet megtudni egy molekuláról, hogy a molekula és a kötés poláris, vagy apoliáris? Mert ebből következik a másik kérdésem, honnan tudom, hogy egy molekulában Diszperziós, Dipólus-Dipólus, Hidrogén kötés van-e?

Köszönöm!

2014. jan. 7. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Apoláris a molekula, ha a molekula alakja szimmetrikus, vagy a molekulát létesítő atomok elektronegativitása megegyezik. Hidrogén kötés: nemkötő elektronpárral rendelkező atom a molekulán belül vagy H és nagy elektronegativitású elemek kapcsolódásával jönnek létre, ezek az anyagok: N, O, F; diszperziós: pillanatnyi dipólus létrejötte; dip-dip: állandó dipólus molekulák;
2014. jan. 7. 19:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Bár ez a diszperziós, dipólus-dipólus kötést nem igazán értem. Szóval ha megkapom, hogy PCL5, akkor honnan tudom, hogy melyik a 2 közül?
2014. jan. 7. 20:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Viszonylag nagy EN-ú atomok, szóval dip-dip kh
2014. jan. 7. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!