Mi lehet ennek a matematikai feladványnak a megoldása?
Figyelt kérdés
Karácsonyra egy könyvet kaptam,melynek oldalszámozásához 440 számjegyre volt szükség.Hány oldalas a könyv,ha az első oldalon ötössel kezdődik a számozás?2014. jan. 2. 14:26
1/3 doracell válasza:
Nem vagyok ugyan 'matekos', de ez a feladat nem túl bonyolult.
Ha az 5. oldalon kezdődik a számozás, akkor 5 db egyjegyű számmal számozott oldal van, ez eddig 5 számjegy.
Tehát biztosan legalább 100 oldalas, mert csak kétjegyű számokból soha nem jönne össze a hiányzó 435 számjegy, hiszen az páratlan szám.
A 90 db kétjegyű számhoz kell 180 számjegy, így még hiányzik 255 db. Ez pedig 85 db háromjegyű számot tesz ki, tehát a könyv 184 számozott oldalt tartalmaz.
A számolást azért ellenőrizd a bizt. kedvéért.
2/3 anonim válasza:
Doracell, stimmel.
OFF: Kérdező, te most komolyan megszámoltad, hogy hány számjegyet használtak az oldalak számozásához, de nem sikerült megnézned, hogy mi a legnagyobb oldalszám?
3/3 doracell válasza:
Akkor még egy off: az jó, hogy szerkesztették a kérdést, és eltűnt belőle a diszkriminatív kiabálás, viszont így se az én első mondatomnak, se a második válaszoló offjának nincs már értelme :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!