Van közöttetek olyan, aki jó matekból és segítene nekem?
Sziasztok!
Tudom, hogy így ünnepekkor mindenkit hidegen hagy a matematika, de nekem nagy segítségre lenne most szükségem. Az exponenciális egyenletek témakört vesszük, és mióta ebből írunk dolgozatokat, a 4-esemet annyira lerontottam, hogy most a 3-asért kell küzdenem.
Van itt egy feladatsor (senki ne ijedjen meg, nem az egész kell :D):
A *-gal jelölt feladatokat kellene valahogy megoldani. Sajnos a levezetés is kell. :(
Nem szoktam itt segítséget kérni, nem is tudom, hogy hogy működik, ha valamit rosszul csináltam, szóljatok rám. Sajnos tényleg nagyon kétségbeesett vagyok ez miatt.
Ha valaki segítene megcsinálni őket, így a szünet alatt, hihetetlenül hálás lennék.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
1/n
Ez az n/ feladat olyan világos, mint a Nap. Akárhogy nézem, az a megoldása, amit írtam.
A két gyök, π/4 és 3π/4 π "távolságra" (180°-ra) van egymástól, a periódus π (180°), tehát egymástól függetlenek. Kell az az x2 is.
Beírtam egy táblázatkezelőbe, kiszámoltattam vele néhány értékre az ellenőrzést. Az eredmény mindig 4, ahogy a képen láthatod.
Rosszul írtam az előbb:
"A két gyök, π/4 és 3π/4 π "távolságra" (180°-ra) van egymástól"
Ez a helyes:
A két gyök, π/4 és 3π/4 π/2 "távolságra" (180°-ra) van egymástól
π/4 + π/2 = 3π/4
Értem, ez esetben bocsánat :)
És ismét csak nagyon, nagyon, nagyon köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!