Hogyan tanuljak fizikát?
Figyelt kérdés
A fogalmakat meg tudom tanulni de ha rajzon/képen kell jelölni valamit az egyszerűen kicsit se megy!!! Nem megy! 25 oldalt kéne megtanuljak holnapra, a fogalmakkal nincs bajom csak a képekkel meg hogy mi mitől függ :/ tudnátok segíteni??? valamilyen tanulási módszert tudnátok ajánlani?? a témák amiket tudnom kéne: nyomás,folyadékok nyomása,gázok nyomása,közlekedőedények,hajszálcsövek,felhajtóerő,testek úszása lebegése merülése. please help me!!!!!!!!2013. nov. 28. 14:43
11/15 A kérdező kommentje:
hát nem tudom megválaszolni :/
2013. dec. 3. 14:23
12/15 anonim válasza:
Ez esetben viszont a matekkal van problémád, nem a fizikával. Az egyenletből világosan látszik, hogy ha pl. ró_folyadék helyére annak kétszeresét írjuk, akkor az F_felhajtó is kétszeres lesz, nem?
Aki pedig a fizikát is érti ebben az egyenletben, annak az egyenlet sem kell, hogy mindig levezesse magának, hogy hogyan függ a felhajtóerő a folyadék sűrűségétől, mert fogalmi szinten is érti, hogy mit állít a törvény.
13/15 anonim válasza:
nekem is ugyanezeket kellene megtanulni holnapra...tz-re...:s nos a fogalmakat és a rajzokat is kiírtam összesen 5 oldal lett...nem tudom,hogy hogy tanuljak meg ennyit és még ezen felül törit és angolt is kellene tanulnom abból sem keveset.(a leb.szós kommenteket nem kérem h ne itt legyek meg bla bla...) csak az engem is érdekelne h mi a hatásos módszer a tanuláshoz.:)
14/15 anonim válasza:
A fizikát csak egyféleképpen lehet hatásosan tanulni: ha megérted. Arkhimédész törvénye mögött a hidrosztatikai nyomás jelenség áll. Egy folyadékba vagy gázba mártott test alsó részére nagyobb nyomás hat, mint a felsőre (illetve a kettő közt van egy fokozatos átmenet persze), ezért az egész testre hat egy felfelé irányuló eredő erő. Ezt hívják felhajtóerőnek, és ennek kiszámítására szolgál a már fent is leírt képlet. Lényegében ennyit kell tudni. Nem tudom, mi lett neked 5 oldal, hiszen a lényeg egyetlen sor.
15/15 A kérdező kommentje:
köszi,nem lett semmi 5 oldal,csak akkor 25-t kellett megtanulnom. már mást veszünk fizikából,az akkori anyagot (felhajtóerő pl.) bemagoltam,de a dolgozat óta nem emlékszem rá :D a mostani anyagot is csak magolni tudom,máshogy nem megy :)
2014. ápr. 9. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!