Az elejét megoldottam, de a végére belezavarodtam. Annyi meg van, hogy a 24 l-es ből beleöntünk a 13 l-esbe és abból meg az 5 l-esbe és akkor a 13 l-esben meg van a 8 l. De hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Három ember 24 l bort kap egy 24 literes edényben. Ezen kívül van még egy 5, egy 11 és egy 13 literes üres edényük. Hogyan fognak a három boron egyenlően megosztozni?2013. nov. 22. 14:12
1/2 doracell válasza:
Lehet, hogy van más megoldás, de én a 11 literest csak arra használnám, hogy beleöntsem az általad leírt módon kapott 8 litert, így felszabadul a 13 és az 5 literes, meg lehet ismételni az eljárást. A maradék meg megy vissza a 24 literesbe.
2/2 anonim válasza:
|24l| |13l| |11l| |5l|
|24| |0| |0| |0| (kiindulás)
|11| |13| |0| |0|
|11| |8| |0| |5|
|11| |0| |8| |5|
|11| |5| |8| |0|
|3| |13| |8| |0|
|3| |8| |8| |5|
|8| |8| |8| |0|
Remélem ebből minden érthető :)
Talán a feladat kulcsa az lehet, hogy amit elsőnek kimértünk 8 litert, azt még át kell egyszer önteni a 11 literesbe (kvázi a 11 literest nem is használjuk másra, csak tárolásra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!