Matek házi feladat kérdések?
Figyelt kérdés
A "szorzattá alakítás módszerei" anyagrész vesszük és nem igazán értem...Ha valaki tudna nekem egy értelmes magyarázatot írni annak tényleg nagyon megköszönném!!
pl.1. 49a4(negyediken)+28a2(másodikon)b + 4b^2(másodikon)
2. x^2-4x-21 --itt az lenne a kérdésem, hogy hogy jött ki (x+3)(x-7)??
3. a^16-1
Nagyon köszönöm!!
2013. nov. 13. 18:37
1/3 anonim válasza:
1) (a+b)^2 = a^2 + 2*a*b + b^2
2) Másodfokú megoldóképletével megtalálod a zérushelyeit, majd ezeket "kivonod x-ből"
3) a^2 - b^2 = (a-b)(a+b)
2/3 anonim válasza:
az azonosságokat kell használni
(a+b)ˇ2=aˇ2+2ab+b^2
1 (7aˇ2+2b)ˇ2= 49aˇ4+28aˇ2b+4bˇ2
3 azonosság (a+b)(a-b)=aˇ2-bˇ2
(a^8+1)(aˇ8-1)
2 (x-2)ˇ2-4-21
(x-2)ˇ2-21
(x-2)ˇ2-25 itt is az aˇ2-bˇ2 lehet alkalmazni
(x-2)ˇ2-5ˇ2
(x-2+5)(x-2-5)
(x+3)(x-7)
3/3 anonim válasza:
Szia! a válaszaid nagyon hasznosak, ahogy olvasgatom a kérdéseknél. Ezért szeretnélek megkérni, hogyha van kedved, segíts fizikából. Jeles tanuló vagyok, és bár a fizika és a matek nem az erősségem, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a négyes meglegyen. Járok külön tanárhoz, és megtanulom az elméleti részeket, viszont nem állunk jól anyagilag, és sajnos most egy ideig nem tudok eljárni tanárhoz :( E-miatt nagyon feszült vagyok, főleg, hogy kaptunk egy fizika házit, amit nem tudok megoldani (egy hozzá értőnek kb. 10 percbe telne) kérlek szépen, ha tudsz segíts nekem. Nem akarom magamat sajnáltatni, de ez az igazság, nem tudok mást tenni ezért fordultam a gyakorihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!