3√x-3+log22x2'=x2/4?
Figyelt kérdés
harmadikgyök x a mínusz harmadikon, plusz kettes alapú logaritmus két x négyzet= x négyzet per négy(a köbgyök az egyenlőségjelig tart). erre kellene válasz, csak nem sikerült a felső és alsó vonásokat beszerkeszteni. egy részletes leírás nagy segítség volna, előre is köszönöm2013. nov. 12. 16:56
1/7 anonim válasza:
Szóval így érted:
3.gyök(x^(-3)+log(2)(2x^2))=x^2/4 ?
Ha igen, akkor ezt nem gyakran fogod papíron megoldani, mivel ebből vagy logaritmus-polinom vagy polinom-exponenciális egyenlet lesz, amit nem szokás papíron megoldani
2/7 A kérdező kommentje:
értem,de valahogy mégis meglehet,mert ez egy szorgalmi ötösért és nem vettünk még olyasmit amit írsz
2013. nov. 12. 17:51
4/7 A kérdező kommentje:
az első,de nincs zárójelben a 2x négyzet
2013. nov. 12. 18:24
5/7 anonim válasza:
Akkor csak kettőnek kell venni a logaritmusát?
(Ilyet nem szoktak normális feladatba beírni.)
6/7 A kérdező kommentje:
hát én már nem tudom annyit szenvedtünk vele.ha megpróbálod megcsinálni nekem valahogy azt megköszönném :)
2013. nov. 12. 18:49
7/7 A kérdező kommentje:
várj csak a log2 2x négyzeten még az x hatványához tartozik
2013. nov. 12. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!