Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez a házim valaki a megfejtést?

StevenCooley kérdése:

Ez a házim valaki a megfejtést?

Figyelt kérdés

Hegymászó

Van egy hegymászó, aki le akar menni egy 40 m mély szakadékba. A sziklafal teljesen sima, sehol nem tud megkapaszkodni, vagy kötelet kötni, kivéve legfelül és pont középen (20 m.-nél).

Rendelkezésre áll 1 db. 30.5 m-es kötél és egy kés. A kötelet csak keresztbe vághatja el, ha hosszába hasítaná, akkor nem bírná el a súlyát.

Hogyan tud lejutni, úgy hogy

semennyit sem ugorhat, eshet, mászhat, stb...

Azaz csak a kötélen ereszkedhet.

(A fél méter a kötelen csak az esetleges csomózásra van fenntartva)

2013. nov. 7. 17:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Én magyar vagyok. Ezért hazamegyek, és kérek kölcsön a cimborámtól még egy kötelet.

Ha nagyon messze van, akkor, lemászok 30,5m-re és készítek egy fotót a kamerás telefonommal, hogy itt jártam, és feltöltöm a netre másnap.

Már ez is nagy dolog, hogy eddig lejutottam.

Végül pedig, elmesélem, hogy hogy jártam annál a fránya barlangnál, hogy mások is tanuljanak a történetembôl: A kötél sosem elég!

Egyébként most tegyük fel a kérdést fordítva! Mi van akkor ha a kötelem, 50 méteres, akkor lejjebb vagyok képes mászni, de a barlang nem elég mély. Mit teszel akkor ha van egy késed kéznél?

2013. nov. 7. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!