Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matematikában nem értem az...

Matematikában nem értem az egyenlőségeket, valaki nem tudná elmagyarázni röviden? (Holnap témazáró)

Figyelt kérdés
lényegében gyökös feladatok, abszolút értékes feladatok, sima zárójelbontósok, és kiemelős feladatok lesznek, de nem nagyon értem hogyan kéne, főleg a kiemelést, a gyökösm és az A.É.-es :'(

2013. nov. 5. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Imádkozzál!
2013. nov. 5. 19:52
 2/5 A kérdező kommentje:

kösz te b**i, katolikus suliba járok, óra előtt úgy is lesz ima:D

De komolyan, tudom mit kéne csinálni, nem vagyok hülye, csak nem találok gyakorlófeladatot, mert könyvet nem használunk, (ami használhatatlan) De pl ezt a feladatot nem tudom megoldani:

x-1/x+1 - 2x-1/2x+1 = 0

2013. nov. 5. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Hozd közös nevezőre, a nevező nem lehet nulla és az eredmény akkor nulla ha a számláló nulla.
2013. nov. 5. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
A...d! Ha hülyén kérdezel, mit vársz?
2013. nov. 5. 20:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Jólvan:DD értem a dolgot, most megcsináltam, és ki is jött:)

És nem kérdeztem hülyén, csak... hülyén kérdeztem:D de meg lehet érteni...

Neten sincs semmi magyarázat, vagy példa, csak az ami a füzetemben van, de az meg káosz, mert a tanárunk nem túl jó.

2013. nov. 5. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!