Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A méter előtt mivel mérteK?...

A méter előtt mivel mérteK? Mikortól létezett ez a hosszúságegység?

Figyelt kérdés

Ebben is segítetek??lécccciii

Nem mindig a köbméter volt a térfogat mértékegysége.A méter bevezetése előtt más térfogategységeket használtak.Ilyen lehetet például egy "kiválasztott" vödör,vagy hordó térfogata stb.Persze ma is van olyan anyag,melynek térfogatát nem köbméterben hanem "hordó"-ban (angolul:barrel) mérik.Melik ez az anyag??

És lécci ebbe is segítsetek:

Nem mindig a kilogramm volt a tömeg mértékegysége.Nézz(én nézzek utána) utána:mikortól "létezik" ez a tömegegység?Hol (melyik országban) határoztá meg azt, hogy mi számítson 1 kg tömegnek???

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat előre is!!!!

2009. nov. 14. 17:57
 1/5 A kérdező kommentje:

*melyik

*határozták

2009. nov. 14. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

"Az 1928-ban tanfelügyelőileg..." bekezdésnél sokat megtalálsz.

Valamint [link] és a keresésbe be kell írni:

méter, öl, négyszögöl, akó,...

2009. nov. 14. 19:03
 3/5 A kérdező kommentje:
kedves első!!!NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM:)
2009. nov. 14. 19:35
 4/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

"hordó"-ban (angolul:barrel): olajtermelés

A legrégibb egységek: elektrontömeg és a minden rádiócsillagász által ismert l= 21 cm-es, 1420 MHz-es sugárzás (persze praktikusabb ezen értékek többszörösének, esetleg felének használata), ami a semleges hidrogén-atommag két energiaállapota közti átmenetekor keletkezik és mai tudásunk szerint az Univerzum egészében egységes.

2009. nov. 14. 19:41
 5/5 A kérdező kommentje:

ok,köszi minkettő!!!nem igazán értem mert csak most "ízleljük a fizikát" (hatodikos vagyok)

de a tanárnak biztos elég lesz :)

2009. nov. 14. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!