Valaki segítene? Egyszerűen neki álni sem tudok a gyökös kivonásnak.
Teljes négyzet van a gyökök alatt.
6 + 2*gyök6*1 + 1 = (gyök6 + 1)^2
A másik ugyanaz, csak negatívval.
-KA-
A megoldást megtalálod itt:
Ennél sokkal elegánsabb és egyszerűbb is az én módszerem a √(7+2√6)-√(7-2√6) kifejezésre.
-KA-
Ez egy nevezetes szorzat lesz,mégpedig:
√7^2(négyzeten)-2√6^2négyzeten.
ha nwm érted, írj privátot!:)
#3 válaszolónak!
Nem az a nevezetes szorzat lesz, mivel nem szorzás van a kettő tag között, hanem kivonás, ezért nem (a+b)^2 lesz, hanem (a+b)-(a-b)
Ha (a+b)^2 lenne, akkor a kettő tag között szorzás lenne, mert így minden tagot minden taggal szoroznánk, és úgy jön az ki, amit te megoldottál!:)
#5 válaszolónak!
Te nem a #3-as válaszáról írtál, hanem a #4-eséről. A #3 válasz jó.
-KA-
#6!
Hanyas voltál matekból? Kicsit nézz utána a dolgoknak,és meglásd, kinek volt igaza!;)
Szerintem nem ugyanarról beszélünk.
Azt állítod, hogy ez hibás? [link] Akkor lövésed sincs a matematikáról.
Ötös voltam matematikából.
Még egyszer elmagyarázom, mert vagy nagyon gyenge a felfogásod, és a legrosszabb, hogy nem tudod magadról, hogy nem tudsz semmit. Túl nagy arcod van. Vagy szimplán csak kötekedsz.
√(7+2√6)-√(7-2√6)
Két tagból áll, vegyük őket külön, és csak a gyök alatti kifejezést.
7+2√6 = 6 + 2*√6*1 + 1, mert 7 = 6+1. Miután √6 négyzete 6, így 6 + 2*√6*1 + 1 teljes négyzet. 2*√6*1-et csak azért írtam ilyen alakba, hogy lássuk, hogy 2ab alakú. Az egész a^2+2ab+b^2 alakú kifejezés, ami (a+b)^2 alakba írható.
6 + 2*√6*1 + 1, tehát egyenlő (√6 + 1)^2-nel, ami pozitív, így a négyzetgyöke √6+1.
Ugyanígy jön ki 7-2√6-ra, hogy √6-1.
Végeredményben:
√(7+2√6)-√(7-2√6)=√6+1 - (√6-1) = √6 + 1 - √6 + 1 = 2
jajj, nem kell összeveszni.. ez csak egy feledat. :D
egyébként már értem, köszönöm -KA-! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!