Hogyan lehet egyszerűen verset tanulni? Sürgős.
Vedd fel, játszd vissza, miközben olvasod, egy idő után el tudod hagyni az olvasást, egy idő után előbb mondod a verset, mint a felvétel.
Nekem bevált.
De nem kell mellre szívni. A kérdés és a válsz is publikus, nem csak neked szól.
[link] :) :)
A tanuláshoz összpontosítás szükséges. Ez vitathatatlan. Nem lehet úgy csinálni, ha másra gondolsz, vagy megy mellette a géped. Vagy azon kattogsz, hogy mit írj fel a netre. Vizsgaidőszakban én a gépemet beraktam egy szekrénybe, a kulcsát elküldtem postán haveromnak. Megmondtam, ha előbb visszakérem, minthogy megvan minden vizsgám, kap egy rekesz sört. Szegényke mindig szomjazott...
Persze ezt nem azt jelenti, hogy te tanulás közben ezt csinálod. Csak egy mellékes megállapítás,hogy aki gép előtt ül, és várja a csodát, az nem fog verset tanulni. :)
==
Továbbá az is segít verset tanulni, ha megérted a verset. Szavaláshoz meg jó, ha többféle stílusban előadod magadnak. Reppelve, szégyenkezve, dadogósan, monoton hangon, viháncolva, melankólikusan, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!