Kémia házi, valaki?

Figyelt kérdés
egy ezüst és egy ólom elektródot kell összeállítani galvánelemmé, és az a kérdés hogy működne-e a galvánelem ha ezt a 2 fémet beleszúrnám egy citromba? miért? milyen különbséget tapasztalnák a szabályosan összeállított galvánelemhez képest? szerintem működne, de hogy miért azt nem tudom, és azt tapasztalnám hogy gyengébb mint a szabályosan összeállított, de nem vagyok benne biztos
2013. okt. 24. 19:59
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem is működne, mert a citromban vannak savak, amik pozitív töltésű ólomionokat marnának le az ólomról, amik elektronjai ott maradnának az ólomelektródon, és azt negatív töltéssel töltenék föl. Az ezüst -mivel nemesfém-, meg szerintem nem nagyon reagálna, vagyis semleges maradna, de ez is elég lenne a feszültségkülönbség kialakulásához. Viszont mivel mindkét fém ugyanabba az oldatba lenne merítve, szerintem nem lenne olyan hatékony, mintha mindkét fém a saját sójának oldatába lenne és a két oldat összekötve egy sóhíddal, vagy elválasztva egy féligátreresztő hártyával.
2013. okt. 26. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!