Történelem. Ti hogy vagytok ezzel? Kétségbeestem!
Viszonylag jó tanulónak tartom magam, nem vagyok kitűnő, de azért annyira problémás sem. Mostanáig eléggé lusta voltam tanulás terén, csavargásban kevésbé. 11.-es vagyok, elég rosszul kezdtem az évet,viszont mostanára sokkal komolyabban veszem a tanulást, de az a helyzet hogy csak most októberre kezdtem javítani. A történelem az tényleg tragédia. Valahogy lehetetlennek látom a javítást. Van 3 egyesem, és egy 4-es. A 3 egyesből 2 az szinte az egész osztálynak, de ez természetesen nem mentség, tudom. Szóval jövőhéten írunk témazárót. Legalább 4-esre kellene megírnom. Úgy érzem a tesztre fel tudok készülni, viszont az esszé az nem megy. Valahogy mindig is hadilábon álltam a történelemmel. Egyszerűen nem marad meg a fejemben, az irodalmat viszont imádom (de ez más tészta). A kérdésem konkrétan az lenne, hogy mi egy jó esszé alapja?
+ Komolyabb továbbtanulási terveim vannak, kellene a humán történelem része is nagyon, mert tényleg a magyarral nincs gond. Kérlek, hogy adjatok tippeket. Esetleg valami hasonló, megnyugtató történetet, aminek jó vége lett :(.
3 egyest kijavítani nagyon nehéz dolog lesz.
kb ugyanígy álltam tavaly én is. nekem az évszámok és a helyszínek megtanulása nem ment.
ha a magyarral nincs gond, akkor nem tudom felfogni, hogy miért nem tudsz esszét írni. az lényegében egy fogalmazásnak is tekinthető. írj le mindent ami eszedbe jut a címről. ilyen "első gondolatokra" gondolok most. passz. gyakorolj sokat. kérj meg valakit, hogy mondjon egy történelmi témát, te pedig ülj le és írj! vagy olvasgass esszéket, hátha rádragad belőlük valami.
egyébként nem hiszem, hogy ha irodalmi témájú esszét meg tudsz írni, akkor történelmi témájút nem.
hidd el, menni fog! :)
a dátumokat mindig sorba írd, ha egy dátumhoz több személy és helyszín tartozik, akkor azokat szépen egymás után. lehetőleg ne legyenek szóismétlések, és 2 egymást követő mondatban ne írd le ugyanazt a tartalmat. meg úgy átlagosan nem szerencsés ha ráakaszkodsz egy mondanivalóra és csak azt elemezgeted. az összetartozó időt, helyszínt, személyt és fogalmat ne össze-vissza hanem egy mondatba írd.
többet nem tudok. formailag: tarts margót és ne összevissza az elválasztásokat. sokat lendít, ha szépen írsz és helyesírási hibák nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!